Viikonloppu meni marjojen keruussa, perjantaina apunani oli äitini ja anoppi keräämässä punaisia viinimarjoja. Ja saatiin niitä kerättyäkin n.65 litraa kolmestaa.

Lauantaina mehustin sitten osan mitä en perjantaina laittanut pakkaseen. Laitan marjat siivoamatta pusseissa pakkaseen, mehustan sitten talven mittaan niitä kun on tarve ja ennättää.siinä käytiin vielä kummipojan synttäreillä välillä.

Sunnuntaina keräsin äitini kanssa lisää punaisia viinimarjoja yht. n.45 litraa. Siinä välillä laitoin porukoille ruokaa ja kahvia pöytään ja välillä keittiön raivauskin että uutta kestitystä saa laitettua. Ja koko viikolopun ajan oli 9-10 henkeä pöydän äärellä.

Kyllä jo eilen illalla tuntui, että mehut on loppu itseltä. Itse kun söi ja joi äkkiä jotain seisaaltaan koko viikonlopun ajan Viaton

Siis punaisia viinimarjoja on nyt kerätty se reilu 100 litraa ja osa vielä keräämättä, samoin mustat viinimarjat. Määrä voi tuntua isolta, mutta kyllä se tässä porukassa talven aikana hupenee. Keräsi äitini vielä sunnuntaina n. 3 litraa vattuja meidän villiintyneistä puskista.

Karviaiset ei vielä joudu, mutta pitäisi niistäkin jotain kehitellä. Viime syksynä jäi keräämättä, syötiin puskasta mitä kukin jaksoi, mutta muuten jäivät sinne. Nyt voisi vaikka hilloksi keittää kunhan kypsyvät.

Tomaattejakin olisi tulossa ihan kivasti, tänään maanantaina ensimmäinen kypsä löytyi Hymy

Kyllä ei näin syksyllä ole tekemisen putetta, jos nyt ei mulla ole kyllä milloinkaan muullonkaan Tukittu